language – انتخاب زبان
پرداخت آنلاین
شماره حساب ها
عضویت
وضعیت آب و هوا
اعلان خطا از سرویس دهنده!:
Connection Error:http_request_failed

کلیوی

رژیم غذایی و بیماری کلیوی

در این مقاله به بررسی نقش چربی‌ها و نیز نمک در رژیم غذایی افراد مبتلا به ناراحتی کلیوی پرداخته ‌شده است.

چربی‌های اشباع‌ نشده می‌توانند به کاهش کلسترول کمک کنند. چنانچه شما باید وزن اضافه کنید سعی کنید چربی‌های اشباع ‌نشده مصرف کنید و چنانچه باید وزن کم کنید، چربی‌های غیراشباع را در رژیم غذایی‌تان محدود کنید.

مثل همیشه، تعادل کلید حل مشکلات است. مصرف بیش‌ازحد چربی‌های خوب نیز می‌تواند منجر به بروز مسائلی بشود.

چربی‌های اشباع‌ شده که به ‌عنوان چربی‌های بد نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند کلسترول شما را بالا ببرند و شما را در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دهند.

نمونه‌ای از غذاهایی که دارای چربی اشباع هستند، عبارت‌اند از:

  • کره
  • گوشت قرمز

    این موارد را در رژیم غذایی‌تان محدود کنید.

سالم‌تر انتخاب کنید. به‌جای این مواد از چربی غیراشباع استفاده کنید. زدودن چربی از گوشت و کندن پوست مرغ یا بوقلمون نیز می‌تواند به محدود کردن چربی اشباع کمک کند. هم چنین سدیم زیاد، شما را تشنه نیز می‌کند. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید تا سالم باقی بمانید این است که مقدار سدیمی که می‌خورید را محدود کنید. یک رژیم غذایی دیالیزی باید کمتر از ۲۰۰۰ میلی‌گرم سدیم در هر روز داشته باشد.

برای محدود کردن سدیم در رژیم غذایی‌تان از توصیه های زیر پیروی کنید:

  • سدیم (نمک) یک ماده معدنی است که در اغلب غذاها یافت می‌شود. سدیم بیش‌ازحد، می‌تواند فشارخون شما را بالا ببرد و کارکرد قلب شما را سخت‌تر کند.
  • این موارد را در رژیم غذایی‌تان محدود کنید.
  • هنگام پختن غذا و یا سر میز، به غذا نمک اضافه نکنید. سعی کنید با سبزیجات تازه آشپزی کنید، از آبلیمو ‌ یا دیگر ادویه‌جات بدون نمک، استفاده کنید.
  • به جای سبزیجات کنسرو شده، از سبزیجات تازه و یا یخ ‌زده استفاده کنید. چنانچه از سبزیجات کنسرو شده، استفاده می‌کنید قبل از پختن یا خوردنشان، برای زدودن نمک، آن‌ها را بشویید. از مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل ژامبون، سوسیس و کالباس خودداری کنید.
  • به‌جای مصرف تنقلات شور از تنقلاتی نظیر میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید.
  • از مصرف سوپ‌های آماده که حاوی مقدار بالایی سدیم هستند، پرهیز کنید.
  • مصرف چاشنی‌‌های پر ادویه، مثل سس سویا و سس کچاپ را محدود کنید.

توجه : مراقب جایگزین‌های نمک و غذاهای کم سدیم باشید. اغلب جایگزینان نمک دارای پتاسیم بالایی هستند. پتاسیم بیش از حد می‌تواند برای برخی افراد مبتلا به نارسایی کلیه خطرناک باشد.

برای پیدا کردن غذاهای کم سدیم که کم پتاسیم هم باشند، با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به لینک زیر مراجعه کنید:

لینک منبع

 

مترجم : ندا جلیلیان

دیدگاهتان را بنویسید

Translate »