language – انتخاب زبان
پرداخت آنلاین
شماره حساب ها
عضویت
وضعیت آب و هوا
اعلان خطا از سرویس دهنده!:
Connection Error:http_request_failed

بایگانی برای ‘مقالات’

نسبت انسولین به کربوهیدرات چیست؟

نسبت انسولین به کربوهیدرات چیست؟ آیا با استفاده از آن قادرم هر میزان خواستم بخورم؟

calculo-aritmetica-matematicas_~u21266601.jpg

به عنوان توضیح ابتدایی باید گفت افرادی که دیابت خود را به شیوه ی تزریقات مکرر روزانه یا به وسیله ی پمپ انسولین کنترل می نمایند، می توانند از این ضریب استفاده کنند. خواندن ادامه این مطلب »

چرا همیشه گرسنه هستم؟

چرا همیشه گرسنه هستم؟

«چرا همیشه گرسنه هستم؟» این سؤالی رایج است که اکثر افراد چه با کمبود وزن و چه با اضافه‌وزن ممکن است با آن مواجه شوند. برای کشف پاسخ این سؤال فقط کافی است به این موارد توجه کنید. خواندن ادامه این مطلب »

همسر من ۳ ماه است که مبتلا به دیابت شده، سطح قند خون او طبیعی است اما اخیرا یک کیلوگرم به وزن او اضافه شده است. آیا این اضافه وزن طبیعی است؟ و یا توسط داروها ایجاد می شود؟

در افراد دیابتی معمولا افزایش وزن به دنبال بهبود کنترل قند خون رخ می دهد و امری طبیعی است. با کنترل دقیق تر دیابت، قند خون اضافی دیگر از ادرار دفع نشده و با جذب بیشتر در داخل بافت ها باعث افزایش وزن می گردد. خواندن ادامه این مطلب »

آیا من می توانم غذاهای بدون چربی را بدون هیچ محدودیتی به میزان زیاد مصرف کنم ؟

آیا من می توانم غذاهای بدون چربی را بدون هیچ محدودیتی به میزان زیاد مصرف کنم ؟آ

خیر. غذاهای بدون چربی به معنی غذای آزاد یا غذایی که کالری یا کربوهیدرات ندارد، نیست. واژه غذاهای آزاد توسط افراد دیابتی برای غذاهایی به کار می رود که کمتر از ۲۰ کالری انرژی یا کمتر از ۵ گرم کربوهیدرات در هر واحد دارند. خواندن ادامه این مطلب »

باورهای غلط

  • دیابت از فردی به فرد دیگر سرایت می کند.
    خیر. با وجود اینکه تا کنون دلیل اصلی ابتلا به دیابت کشف نشده است اما این مطلب ثابت گشته که دیابت به هیچ عنوان قابل انتقال و سرایت نیست و نمی توان شرایط ابتلا به آن را با بیماری مسری سرماخوردگی یا آنفولانزا مقایسه کرد. در حقیقت می توان گفت که عوامل محیطی و به خصوص ژنتیکی، آن هم بیشتر در دیابت نوع ۲، در ابتلا به دیابت مؤثر است.

خواندن ادامه این مطلب »

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید چیست؟ علایم، دلایل و درمان آن

کم کاری تیروئید (Hypothyroidism) به این معنی بوده که غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید ترشح نمی‌کند. خانم‌ها بخصوص آنهایی که بیشتر از ۶۰ سال سن دارند، بیشتر از بقیه در خطر ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید قرار دارند. در گذر زمان کم کاری تیروئید می‌تواند باعث ابتلا به سایر بیماریها از جمله چاقی، درد مفاصل، ناباروری و یابیماریهای قلبی شود، البته جای نگرانی نیست چراکه تیروئید کم کار را می‌توان با استفاده از هورمون تیروئید مصنوعی درمان کرده و جلوی ابتلا به بیماری را گرفت.  خواندن ادامه این مطلب »

بیماری ام اس

بیماری ام اس چیست؟ دلایل و علایم ام اس

بیماری ام اس (Multiple sclerosis) یک بیماری ناتوان‌کننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارداده و باعث از دست‌دادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی) می‌شود. در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می‌بینند، که به این اختلال بیماری خودایمنی می‌گویند. بیماری های خودایمنی بیماری هایی هستند که در آن‌ها سیستم ایمنی بدن که وظیفه‌شان حفاظت از بدن و نابودکردن آسیب رسان‌های خارجی همچون باکتری هاست، اشتباها شروع به حمله به بافت‌های بدن می‌نمایند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به مغز و نخاع دوتا از اجزاء مهم که سیستم مرکزی اعصاب را کنترل می‌کنند، کرده و باعث فلج شدن و از کارافتادگی آنها می‌شود. سایر بیماری‌هایی خودایمنی شامل لوپوس و آرتریت روماتوئید می‌شود.

خواندن ادامه این مطلب »

بیماری کلیوی

اطلاعاتی درباره بیماری های کلیوی

۲۳ تا ۳۰ آبان ماه، با عنوان “هفته حمایت از بیماران کلیوی” در کشور نامگذاری شده است.

یکی از بیماری هایی که افراد بسیاری در نقاط مختلف جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، “بیماری کلیوی” است. افراد از زمان بروز این بیماری، باید به طور مرتب و مداوم تحت درمان قرار بگیرند و زمانی که دیگر هیچ دارویی جوابگوی آنها نباشد، پیوند کلیه تنها راه باقیمانده برای ادامه حیات این بیماران است. خواندن ادامه این مطلب »

تشخیص دیابت

آزمایشات تشخیص دیابت

آزمایشات زیر در تشخیص دیابت بکار می روند :

·    آزمایش قند خون پلاسما در حالت ناشتا (FPG)

 اندازه گیری قند خون بعد از حداقل هشت ساعت ناشتا. این آزمایش برای تشخیص دیابت یا پیش دیابت (pre-diabetes یا  دیابت نهان) استفاده می شود.

·   آزمایش تحمل گلوکز خوراکی

میزان قند خون را بعد از حداقل هشت ساعت ناشتا و سپس دو ساعت بعد از خوردن محلول حاوی گلوکز نشان می دهد، این آزمایش برای تشخیص دیابت یا پیش دیابت استفاده می شود. خواندن ادامه این مطلب »

دیابت و انواع آن

دیابت و انواع آن

دیابت قندی یک بیماری متابولیکی است، در این بیماری در سوخت و ساز قند خون اختلال ایجاد می شود.قند خون گلوکز نام دارد .مولکولهای قند از طریق دستگاه گوارش وارد خون شده و توسط هورمونی بنام انسولین که از سلول های بتای جزایر لانگرهانس لوزالمعده ترشح می شود به سلول های بدن اجازه ورود می یابند تا در آنجا برای تولید انرژی مصرف یا ذخیره گردند. در این بیماری یا انسولین مورد نیاز وجود ندارد ، یا ناکافی است و یا اینکه سلول ها نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهند. بالا بودن قند خون و عدم کنترل آن در دراز مدت می تواند در همه ی اندام های بدن از جمله چشم ، کلیه ، قلب و عروق خونی ایجاد اختلال نماید

خواندن ادامه این مطلب »

Translate »